Τέλος τα "γεύματα αγάπης" για 150 άπορους στο Ναύπλιο

Σε αναστολή της λειτουργίας του συσσιτίου και της ιματιοθήκης, προχώρησε την Τετάρτη (17/09) ο ιερός ναός της Ευαγγελιστρίας, στο Ναύπλιο, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας.
Ο εφημέριος του ναού, πάτερ Ελευθέριος Μίχος εξήγησε, εμφανώς συγκινημένος, ότι ο λόγος που θα σταματήσουν να σιτίζονται καθημερινά 150 άποροι και να ενισχύονται από την ιματιοθήκη περίπου 500 άτομα τον μήνα, είναι ο ακατάλληλος χώρος στέγασης.
Πιο συγκεκριμένα, "τα γεύματα της αγάπης" που παρέχονταν τα τελευταία έξι χρόνια, παρέχονταν σε τροχόσπιτο, χώρος που δεν πληρούσε τους προβλεπόμενους κανόνες φύλαξης και υγιεινής των τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε υποβληθεί πρόταση κατασκευής νέου κτιρίου, σε οικόπεδο του ναού με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.
Ο π. Ελευθέριος υπογράμμισε ότι το φιλόπτωχο ταμείο του ναού αδυνατεί να αναλάβει την ευθύνη συνέχισης του συσσιτίου υπό αυτές τις συνθήκες, δηλώνοντας "οποιοσδήποτε φορέας θεωρεί ως ιδανικές τις συνθήκες λειτουργίας του συσσιτίου, προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε τη χρήση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων, ώστε με αποκλειστική του ευθύνη να τις λειτουργήσει".
Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρας δήλωσε σχετικά: "Η παύση της λειτουργίας του συσσιτίου της ενορίας της Ευαγγελίστριας μας προκαλεί μεγάλη θλίψη δεδομένου του ότι σε αυτό σιτίζονται καθημερινά περισσότεροι από 150 άνθρωποι. Το κοινωνικό έργο του συσσιτίου, και των ανθρώπων που το πλαισιώνουν με πρωτεργάτη τον ιερέα της ενορίας τον πατέρα Ελευθέριο Μίχο, είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στις προσπάθειες ώστε να εξευρεθεί γρήγορα τρόπος να ξαναλειτουργήσει άμεσα το συσσίτιο. Θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας να βοηθήσουμε ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν και οδήγησαν σε αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη. Η λύση είναι μονόδρομος και είναι η πραγματοποίηση του έργου από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της ανέγερση του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το συσσίτιο της ενορίας της Ευαγγελίστριας".
(Πληροφορίες από ΑΠΕ)

κοινοποίηση